Fiziko- és balneoterápiás ellátások

gyógytorna
Gyógytorna 
Hétfő 8-14:30
Kedd 8-14:30
Szerda 8-14:30
Csütörtök 8-14:30
Péntek 8-14:30
Szombat -
Beutaló  beutaló köteles
Előjegyzés  előjegyzés szükséges

 

A gyógytorna, a mozgásképesség visszaállítására speciális - a tünetekhez alkalmazható - gyakorlatok végzése illetve végeztetése a betegekkel. Orvosi javaslatra - házi vagy szakorvosi beutalóval, előre egyeztetett időpontban vehető igénybe.A gyógytornász feladata: speciális szempontok szerint vizsgálni a beteg mozgásait, megismerkedni vele, mint emberrel, figyelembe venni korát, életkörülményeit, munkáját stb. Ennek alapján személyre szabott önállóan felépített gyógytorna végzése, passzív, aktív eljárások alkalmazása egyéni illetve csoportos, víz alatti formában. A cél az aktív működés helyreállítása, amennyiben ez nem lehetséges, akkor a megváltozott állapot és körülmények adaptációs kapcsolatának kialakítása. Fontos, hogy a kezelés során elsajátított gyakorlatokat a betegek otthon s elvégezzék a mielőbbi gyógyulás érdekében. A speciális gyógytorna körébe tartozik a McKenzi gerinctorna, mely a gerincsérvesek konzervatív kezelésére szolgál.

fizikóterápia
Fizikoterápia  
Hétfő 7:40-16
Kedd 7:40-16
Szerda 7:40-16
Csütörtök 7:40-16
Péntek 7:40-16
Szombat -
Beutaló  beutaló köteles
Előjegyzés  előjegyzés szükséges

 

Fizikoterápiás gépparkunk a legmodernebb elektroterápiás kezelések nyújtását teszi lehetővé. Készülékeink a betegségek tüneti kezelésének a legmodernebb eszközei, melyik elektromos hatással, mágnes hatással, fényhatással, ultrahanggal, gyógyszerbevitellel fejtik ki hatásukat.

Képesek:

 • fájdalomcsillapításra, fájdalomcsökkentésre, oedema (folyadékgyülem) csökkentésre, izomlazításra,
 • lézerkészülékek esetében bőrbetegségek kezelésére, pl.: lábszárfekély, pikkelysömör, stb.
A tüneti kezeléseken kívül lehetőséget nyújtanak még:
sportolók izomerősítésére fogyni vágyók zsírrétegének csökkentésére (lypolisis) narancsbőr kezelésére (cellulitis kezelés)

Elektroterápiás készülékeink kozmetikai célú felhasználása:

Cellulitis, narancsbőr kezelése, Zsírégetés fokozása, Alakformálás,
Iontoforézis, bőr regenerálódását elősegítő, ráncképződést csökkentő hatóanyagok részecskéinek bőrbe juttatása elektromos áram segítségével.

Ellátási körzet: Hejőbába, Hejőkeresztúr, Hejőkürt, Hejőszalonta, Nagycsécs, Nemesbikk, Oszlár, Sajóörös, Sajószöged, Szakáld, Tiszapalkonya, Tiszaújváros, Girincs, Kesznyéten.

gyógymasszázs
Gyógymasszázs 
Hétfő 8-14:30
Kedd 8-14:30
Szerda 8-14:30
Csütörtök 8-14:30
Péntek 8-14:30
Szombat -
Beutaló  beutaló köteles
Előjegyzés  előjegyzés szükséges

 

A gyógymasszázs orvos által előírt kezelés, amit szakképzett gyógymasszőr végezhet. Előzetes időpont egyeztetés után történik a kezelés, amit a Rendelőintézet reumatológus szakorvosa rendelhet el.
A masszázs az emberiség gyógyító eljárásainak egyik legősibb módja. A test felületén kézzel végezve, így az alkalmazás helyén és azon kívül az egész szervezetben bonyolult hatásokat érünk el vele. Alkalmazásával hat a bőrre, bőr alatti kötőszövetre, izomzatra, vér- és nyirokkeringésre, idegrendszerre.

Reumatológia, ​Mozgásszervi rehabilitáció
Reumatológia
Dr. Mihalik Emese
Hétfő -
Kedd -
Szerda -
Csütörtök -
Péntek -
Szombat -
Beutaló  beutaló köteles
Előjegyzés  előjegyzés szükséges
 
Mozgásszervi rehabilitáció Dr. Mihalik Emese
Hétfő -
Kedd -
Szerda -
Csütörtök -
Péntek -
Szombat -
Beutaló beutaló köteles
Előjegyzés előjegyzés szükséges
 

A rendelésre telefonon történt előzetes időpont egyeztetés alapján várjuk valamennyi kedves betegünket. Amennyiben a háziorvos súlyosnak ítéli a beteg állapotát, soron kívül is fogadjuk.
Munkánkat nagyban segítené, ha a beteg a vizsgálatra magával hozná korábbi leleteit, kórházi zárójelentéseit, egyéb betegségei miatt szedett gyógyszereinek listáját.

Reumatológiai ellátási körzet: Bogács, Borsodgeszt, Borsodivánka, Bükkábrány, Bükkzsérc, Cserépfalu, Cserépváralja, Csincse, Egerlövő, Hejőbába, Hejőkeresztúr, Hejőkürt, Hejőszalonta, Kács, Mezőkeresztes, Mezőkövesd, Mezőnyárád, Nagycsécs, Négyes, Nemesbikk, Oszlár, Sajóörös, Sajószöged, Sály, Szakáld, Szentistván, Szomolya, Tard, Tibolddaróc, Tiszapalkonya, Tiszaújváros, Vatta, Girincs, Kesznyéten.

Mozgásszervi rehabilitáció ellátási körzete:

Hejőbába, Hejőkeresztúr, Hejőkürt, Hejőpapi, Hejőszalonta, Nagycsécs, Nemesbikk, Oszlár, Sajóörös, Sajószöged, Szakáld, Tiszapalkonya, Tiszaújváros, Girincs, Kesznyéten.

A Fiziko- és balneoterápiás részlegünk 2001. nyarán kapta meg OGYFI minősítését, mely szerint „országos jelentőségű gyógyfürdőként" nyújthat a betegek részére 01-10 gyógyfürdő kezeléseket. 2007. februárjában a gyógyvíz minősítést is megszereztük. A részlegben a fizikoterápiát és a balneoterápiás kezeléseket 16 szakképzett asszisztens, a masszázst 8 gyógymasszőr, a gyógytornát pedig 5 gyógytornász biztosítja.

Balneoterápia

A kezeléseket a víz (bármely, sima csapi víz, gyógyvíz illetve termálvíz) felhasználásával, segítségével végzik. Többnyire a víz felhajtóerejét (testsúly csökkenést elérő erejét) kihasználva könnyített mozgásokat tesz lehetővé. A gyógyhatású, vagy csupán ásványi anyag tartalmú vizek esetében az ásványi anyagok bőrön keresztül való bediffundálását és ásványi anyag tartalmuk hatását használják ki.

Alkalmazzák:

 • gerincproblémák, izületi problémák
 • traumás állapotok után rehabilitációs célból stb.
 • elektromos kádakban alkalmazva értágító, fájdalomcsillapító, méregtelenítő hatásokat lehet elérni.

Balneoterápiás kezelések:

 • Súlyfürdő.
 • Négyrekeszes galvánkezelés (mind a négy végtag külön-külön kezelhető, vagy szelektálva is alkalmazható, csak egy-egy végtagra). Akkor alkalmazzák, ha a teljes testre kiterjedően nem javasolt az elektromos fürdőkezelés.
 • Váltósugaras fürdő - hideg és meleg víz váltott áramoltatása nagy nyomással a végtagokra. Keringés élénkítő, az erek rugalmasságát fokozza.
 • Tangentor - víz alatti vízsugár masszázs.
 • Hydroxeur - kb. 170 apró lyukon keresztül nagy nyomású levegő, illetve víz áramoltatása. Ennek kímélő, relaxáló masszírozó hatása van. Fitness programhoz is jó, de friss gerincsérült betegek esetében enyhe masszázsnak is megfelel.
 • A galván fürdők (részleges - négyrekeszes, és teljes) a kádban elektródák vannak elhelyezve és az enyhe áram hatással a kijelölt áramlási iránynak megfelelően (pozitív-negatív áramlás) hatnak. Keringésserkentő, értágító.
 • A CO2 kezeléseknek is a lényege szintén a vérbőség okozása, ezáltal a keringés serkentése, salakanyagok, méreganyagok kiürülésnek elősegítése. A keringés javulása által az adott terület fájdalma csökken vérellátása javul.
 • Vízben végzett gyógytorna.

Iszappakolás

A parafango, parafin és vulkáni iszap speciális keveréke. A parafin hőhatása és a vulkáni iszap speciális ásványi anyag tartalma miatti egyedi hatása kölcsönösen érvényesül. Kihűlés folyamat közben mikromasszázs hatás jön létre. Mivel a parafin és az iszap keveredik egymással, kihűlve olyan speciális konzisztenciája lesz, hogy könnyen lefejthető, higiénikus, nem fájdalmas az eltávolítás sem (csupán parafin esetében a szőrszálak beletapadnak a parafinba és fájdalmas a lefejtés).

Fiziko és balneoterápiás ellátások

Gyógyfürdő szolgáltatás keretében vehető igénybe:
 • Gyógyvizes gyógymedence
 • Gyógyvizes kádfürdő
 • Iszappakolás
 • Súlyfürdő
 • Szénsavas fürdő
 • Orvosi gyógymasszázs
 • Víz alatti vízsugármasszázs
 • Víz alatti csoportos gyógytorna
 • Komplex gyógyfürdő ellátás
 • Csoportos gyógyúszás 18 éves kor alatt
Fizikoterápiás szolgáltatás keretében vehető igénybe:
 • Kis-, közés- és nagyfrekvenciás elektroterápia
 • Ultrahang terápia
 • Lézer és fényterápia
 • Mágnes terápia
 • Galvánkád kezelés
 • Egyéni és csoportos torna
 • Hideg-, meleg pakolások
 • Rövid-, mikrohullám kezelések

Ellátási körzet: 

052625703 Fizioterápia-Hydroterápia
052625704 Fizioterápia-Elektroterápia
052625710 Fizikotherápia
052625711 Mozgástherápia, Gyógytorna
052625714 Gyógytorna II.
052625715 Gyógytorna III.
052625722 Fizioterápia

Ároktő, Hejőbába, Hejőkeresztúr, Hejőkürt, Hejőpapi, Hejőszalonta, Igrici, Mezőcsát, Nagycsécs, Nemesbikk, Oszlár, Sajóörös, Sajószöged, Szakáld, Tiszakeszi, Tiszapalkonya, Tiszatarján, Tiszaújváros, Girincs, Kesznyéten.